Home » Gezondheidsuitslagen


ECVO (ogen):  vrij / clear (18 februari 2020) 

HD-A
ED:                    0/0

op de onderdelen:
Arthrose:            vrij / clear
OCD:                vrij / clear
LPC:                  vrij / clear
LPA:                  vrij / clear
Inc:                    vrij / clear

 

Uitslagen DNA onderzoeken Riva:

PRCD-PRA:      vrij / clear

EIC:                    vrij / clear

HNPK:               vrij / clear

DM:                    vrij / clear

CNM:                 vrij / clear

SD-2:                  vrij / clear

RD-OSD:           vrij / clear

Narcolepsie:        vrij / clear

Alle onderzoeken zijn inzichtelijk.Jazzey:

EIC :                 vrij / clear

HNPK:             vrij / clear

ECVO (ogen):  vrij / clear

 - Laatste uitslag d.d. 4 december 2017

HD:                   A

ED:                    0/0

Beoordeeld op de onderdelen:

Arthrose:            vrij / clear

OCD:                vrij / clear

LPC:                  vrij / clear

LPA:                  vrij / clear

Inc:                    vrij / clearUitleg DNA onderzoeken:


• PRCD-PRA: voor zover momenteel bekend de meest voorkomende vorm van de erfelijke oogziekte PRA  bij Labrador Retriever. Deze gezondheidsafwijking vererft autosomaal-recessief.

 

• EIC: wordt steeds vaker gerapporteerd bij, vooral jonge, Labradors. Het wordt gekenmerkt door het steeds slapper worden van de hond tijdens hevige inspanning. Na ongeveer 10 minuten gaat de hond hyperventileren, moeilijker lopen en stort dan neer. 10 tot 20 minuten na het begin van de aanval herstelt de hond weer. Tijdens een aanval is de lichaamstemperatuur van de hond sterk verhoogd (>41.5 gr C).

 

• Congenitale Nasale Parakeratosis (HNPK). Deze erfelijke huidaandoening wordt regelmatig gezien en kenmerkt zich door extra hoornvorming op de neus. De huid van de neus, welke normaal glad en vochtig hoort te zijn, wordt droog, ruw en dik.


• Degeneratieve Myelopatie(DM). Degeneratieve Myelopatie (DM) bij honden is een frequent voorkomende ziekte, die op latere leeftijd ontstaat. De ziekte ontwikkelt zich meestal pas na het achtste levensjaar, en wordt gekenmerkt door verlies van aansturing van de achterhand. De voortschrijdende ziekte leidt uiteindelijk tot verlamming.


• Myopathie (CNM): bij de Labrador komt een autosomaal-recessieve vorm van spierdystrofie voor. De honden die deze aandoening vertonen, hebben een wat stijve gang en bewegen hun achterpoten tegelijkertijd. Vaak heeft de hond ook een forse atrofie van de spieren op het ‘voorhoofd’. Er zijn ook honden die een verlamde slokdarm in dit ziektebeeld ontwikkelen, waardoor er braakklachten ontstaan.


• Skeletal Dysplasia (SD2). De uiterlijke kenmerken van skelet dysplasie bestaan uit verkorte poten in combinatie met een normale lichaamslengte. In de meeste gevallen is de afwijking in botstructuur beter waar te nemen bij de voorpoten dan bij de achterpoten.


• RD: kleine of grote aangeboren netvliesloslatingen. Bij de Labrador kan RD voorkomen in combinatie met skeletafwijkingen (onder andere leidend tot dwerggroei (OSD).

 

• Narcolepsie (slaapziekte). Een andere naam voor Narcolepsie is Slaapziekte. Honden die lijden aan narcolepsie slapen veel te veel, en vallen op de vreemdste momenten in slaap. De ziekte is ook herkenbaar aan de Rapid Eye Movements (REM) die tijdens de slaap optreden.